★★★★★ 4,8 ud af 5 på Trustpilot

5 fordele vegansk proteinpulver har, sammenlignet med hvede- & kollagen proteinpulver


Restitution er en af de vigtigeste aspekter, hvis din træning skal være effektiv. Protein er en essentiel del af denne restitutionsproces, fordi protein genopbygger muskler efter træning.

 

Mange forskellige slags proteinpulver på markedet i dag mangler den kvalitet som er essentiel for netop restitution. Når man vælger sit proteinpulver, skal man derfor primært kigge efter mængden af protein, proteinkilden, aminosyre-profilen, sukkerindhold samt ingredienser (kunstige tilsætningsstoffer mv).

 

Kritikken af vegansk proteinpulver går oftest på, at aminosyre-profilen ikke er komplet, og at det skulle være mindre effektivt end hvede og kollagen proteinpulver. En nyligt studie viser imidlertid at vegansk proteinpulver er lige så effektivt som de to alternativer. Sammensætningen af ris- og ærteprotein giver en komplet aminosyre-profil, hvilket gør vegansk proteinpulver lige så konkurrencedygtigt aminosyremæssigst som eksempelvis hvede proteinpulver.

 

Herunder lister vi de fem fordele, som plantebaseret proteinpulver har sammenlignet med hvede og kollagen proteinpulver.

 

1. Fordøjes bedre

Plantebaseret proteinpulver er kendt for, at det fordøjes bedre end hvede proteinpulver. Derudover er 65% af alle mennesker laktoseintolerante uden selv at være klar over det. Blandt andet derfor, er plantebaseret proteinpulver et langt bedre alternativ på grund af fordøjelsen.

 

 2. Næringsdensitet

At bruge grøntsager eller korn som sin kilde til protein – specielt ris- og ærteprotein – giver langt mere næringsdensitet, end hvis man bruger mælkeprodukter som sin proteinkilde.

Det er fordi, at grøntsager og korn indeholder antioxidanter, som forbedrer dit helbred, humør og kropslige sundhed.

 

3. Performance

Plantebaserede diæter bliver stadig mere kendte for deres performancemæssige fordele. Med plantebaseret kost tager man en bevidst beslutning om at forbedre sin performance gennem bedre helbred, minder kropsfedt og forbedrede energikilder. Herunder er traileren til Game Changers, som er en revolutionerende film, der forklarer og sætter fokus på præstationsmæssige fordele ved en plantebaseret kost.

 

  

4. Miljøet

Når du vælger en plantebaseret vej, vælger du også en mere miljøvenlig vej, fordi plantebaseret kost og plantebaserede diæter udleder mindre carbondioxid og bruger mærkbart færre ressourcer.


 

For dem, som gerne vil forbedre deres egen hverdag – og indirekte også andres – så er et plantebaseret proteinpulver vejen frem!